Козаченко нарахувала трьох

Козаченко нарахувала трьох "недолюстрованих" у керівництві СБУ

Укрінформ
Директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко повідомила, що Президент України досі не звільнив чотирьох осіб, які підпадають під дію Закону про очищення влади.

Про це вона заявила під час засідання Комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні щодо керівного складу СБУ, то три області країни очолюють люди, які підпадають під заборону відповідно до Закону про очищення влади. Безпосередньо - Ратієв (СБ у Вінницькій області), Будовицький (СБ у Хмельницькій обл.), Довженко (СБ у Чернігівській обл.). Ми говоримо про перших осіб... Хочу зазначити, що повноваження про призначення і звільнення є повноваженнями Президента України, а не Служби безпеки»,- зазначила Козаченко.

Вона також повідомила, що в межах перевірки була виявлена одна особа - очільник обласної адміністрації, яка підпадає під заборону відповідно до Закону про люстрацію.

«Це Кузьменко Сергій Анатолійович - голова Кіровоградської ОДА, призначення і звільнення якого також належить до повноважень Президента. Ця особа 16 січня голосувала за диктаторські закони. Інших осіб у всіх адміністраціях виявлено не було»,- зазначила Козаченко.

Водночас під час засідання Комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції було ухвалено рішення про звернення до Президента і до керівників центральних органів виконавчої влади, щоб ті звільнили чиновників, які підпадають під люстрацію.

«Напишемо лист керівнику кожного відомства, починаючи з Президента України, про те, яких посадових осіб він зберігає на своїх постах усупереч Закону про очищення влади, з вимогою їх звільнити і пояснити, чому він порушує закон», - сказав голова Комітету ВР Єгор Соболєв.

Також депутати звернуться з аналогічною вимогою до Вищої ради юстиції відносно суддів, які сприяють чиновникам чи іншим суддям уникнути люстрації.

В Службі безпеки України досі працюють 17 осіб, які працювали ще в КДБ, щодо 15 з них вживаються заходи по звільненню.

Про це під час засідання Комітету з питань запобігання та протидії корупції заявив заступник голови СБУ Олег Фролов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Станом на 4 березня співробітників, які відповідають цим критеріям і проходили службу в КДБ, залишилося 17, двоє з них залучені до проведення АТО, щодо 15 вживаються заходи щодо звільнень», - сказав він.

Фролов розповів, що в цілому в СБУ було виявлено 283 співробітники, що проходили службу або співпрацювали з КДБ.

За його словами, після роз'яснень Мінюсту більшість відсіялася, і за даними на січень 2016 року під люстрацію підпадало 24 діючих співробітники Служби безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-