Активісти

Активісти "здадуть" російським банкам найманців з Донбасу

Укрінформ
Волонтерський проект "Миротворець", що займається виявленням бойовиків, найманців і терористів, надасть російським банкам дані про російських найманців і військових злочинців, що скоювали і скоюють злочини на території України. 

Про це повідомив виконавчий директор Центру дослідження ознак злочинів проти національної безпеки України, світу, безпеки людства і міжнародного правопорядку "Миротворець" Роман Зайцев на своїй сторінці у Фейсбук

"Сьогодні в Центрі "Миротворець" було прийнято рішення надати допомогу російським банкам в боротьбі зі світовим тероризмом. Найближчим часом почнемо робити розсилку в їх служби безпеки наявні у нас дані про російських найманців і про російських військових злочинців, що скоювали і скоюють злочини на території України. Упевнені, що наша інформація буде врахована багатьма з російських банків при ухваленні рішення про видачу кредитів деяким громадянам РФ", - йдеться в повідомленні. 

Зайцев висловив надію, що ця безоплатна допомога від "Миротворця" "допоможе ряду російських банків в такий важкий і непростий для Росії час".

Як відомо, на початку березня задокументовано перший випадок блокування в Росії рахунків пособника бойовиків і терористів на Донбасі. Тоді місцеве телебачення повідомило про те, що банк заблокував рахунок жителя Нижнього Новгорода Максима Голубєва, який знаходився в базі "Миротворця" і збирав гроші для "ЛНР" і  "ДНР".

Водночас, за даними "Миротворця", в РФ в 2015 році було 14 подібних прецедентів. 

Станом на 23 лютого 2016 року в так званому "Чистилищі" центру "Миротворець" знаходилося 55 тис. осіб, з них громадян України - 48 268 осіб (в т.ч. жителів АРК - 12 111), громадян РФ - 5 974.

Згідно класифікації "Миротворця", з цих 55 тис. осіб: 19 027 бойовиків НВФ (громадяни України), 12 307 - зрадники Батьківщини (громадяни України), частина з них також бойовики, 6 577 - пособники терористів, інші - військові злочинці РФ (військовослужбовці) і найманці. Крім того, є ще 11 053 об'єкти з бази розшуку МВС України, які не класифіковані, "але включають усі вказані вище категорії особин, в діях яких є присутніми явні ознаки злочинів проти національної безпеки України, світу, безпеки людства і міжнародного правопорядку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-