Справа

Справа "діамантових": куму Корнійця залишили в складі суду

Укрінформ
Голосіївський районний суд м.Києва відхилив клопотання представників державного обвинувачення щодо відводу колегії суддів, які ведуть підготовче засідання у справі «діамантових прокурорів».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Розглянувши клопотання, суд дійшов висновку, що немає підстав задовольняти клопотання представника державного обвинувачення», - оголосив суддя Дмитро Валігура.

Після оголошення рішення суду представники захисту підозрюваних оголосили про відвід представникам державного обвинувачення, оскільки, на їхню думку, дану справу в суді мають представляти прокурори спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У свою чергу прокурор Яніс Сімонов зауважив, що обвинувальний акт у справі був сформований ще до утворення САП, і вони мають усі повноваження представляти цю справу.

Колегія суддів пішла в дорадчу кімнату для прийняття рішення.

Як раніше повідомляв Укрінформ, представники державного обвинувачення у справі "діамантових" прокурорів оголосили сьогодні відвід складу суду Голосіївського райсуду, які ведуть підготовче засідання у справі, мотивуючи свою позицію тим, що одна із суддів є кумою підозрюваного екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

«Замглави Голосіївського райсуду Лариса Калініченко є кумою Корнійця, і на цій підставі я заявляю відвід складу суду», - оголосив прокурор Сімонов.

Сам Корнієць із цього приводу заявив, що його родичі ніколи не працювали в Голосіївському райсуді.

На початку липня 2015 року за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах були затримані колишній заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць і заступник керівника ГСУ Генпрокуратури Володимир Шапакін. За даними СБУ, в затриманих вилучили близько 500 тис. доларів та коштовності. Встановлено, що вони вступили в корупційну змову та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час обшуків у Шапакіна було вилучено 400 тис. доларів, а в Корнійця – значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів та автомат Калашникова.Печерський райсуд узяв їх під варту, водночас визначив заставу в 3 млн грн для Шапакіна і 3 млн 200 тис. грн – для Корнійця. Обом загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.Обидва внесли застави і вийшли на волю. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-