Україна поверне Азарову його пенсію - рішення суду

Україна поверне Азарову його пенсію - рішення суду

Укрінформ
Апеляційний суд Києва виніс рішення про розблокування пенсійних рахунків екс-прем'єра-втікача Миколи Азарова в Україні.

Про це стало відомо з визначення суду від 4 лютого 2016 року, передає "Главком".

Санкція на арешт була видана в рамках кримінального розслідування, яке веде Генеральна прокуратура за фактами розтрати 220 млн гривень при створенні урядової лінії спецзв'язку на потужностях «Укртелекому».

Правоохоронні органи звинувачують колишнє керівництво країни в тому, що захищена лінія для уряду була профінансована за рахунок держбюджету, у той час як інвестувати в неї повинні були нові власники, які купили «Укртелеком» п'ять років тому. До слова, на момент виділення 220 млн гривень для створення спецзв'язку в 2011 році колишній держмонополіст «Укртелеком» вже був приватизований і перебував у власності компанії «ЕСУ», підконтрольній бізнесмену Рінату Ахметову.

У цьому кримінальному провадженні Азаров фігурує в якості поплічника екс-президента Віктора Януковича - одного з ключових підозрюваних у цій справі.

Апелляционую скаргу з вимогою розблокувати пенсію для Миколи Азарова, який переховується в Росії, подав адвокат, оскаржуючи рішення першої інстанції. За словами захисту, пенсія - єдине джерело доходу для чиновника-втікача.

Постанова апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-