У Європарламенті закликали лідерів ЄС сприяти негайному звільненню Савченко

У Європарламенті закликали лідерів ЄС сприяти негайному звільненню Савченко

Укрінформ
Найбільша політична група у Європарламенті - група Європейської народної партії - закликає лідерів 28 країн ЄС сприяти негайному звільненню Надії Савченко.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі повідомили у фракції ЄНП у Європарламенті.

«Група Європейської народної партії вимагає, щоб Європейська рада (у складі 28 глав держав та урядів ЄС – ред.) негайно взялася за справу Надії Савченко. Ми збентежені драматичною ситуацією. Вона вже чотири дні проводить сухе голодування. Її здоров’я під загрозою. Упродовж найближчих днів або годин воно погіршиться, і Надія може померти», - заявили в ЄНП.

Найбільша політична сила в ЄП відзначила, що Європейська рада може використати свої повноваження та забезпечити негайне звільнення Надії Савченко та інших політичних в’язнів у Росії.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні більше 50 депутатів Європарламенту звернулися до високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріки Могеріні із закликом запровадити санкції за так званим «списком Савченко» проти осіб, які причетні до її викрадення та незаконного утримання і засудження в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-