Савченко: Поки борюся не зі смертю, а зі своїми бажаннями пити і їсти

Савченко: Поки борюся не зі смертю, а зі своїми бажаннями пити і їсти

Укрінформ
Українська льотчиця Надія Савченко, яка з 3 березня продовжує сухе голодування на знак протесту проти незаконного арешту російськими окупантами, заявила у вівторок, що поки бореться не зі смертю, а зі своїми бажаннями пити і їсти.

Про це повідомила громадської спостережної комісії (ОНК) Ростовської області член комісії Валентина Череватенко, яка побувала 8 березня у Надії у СІЗО в місті Новочеркаськ (РФ) разом з іншими членами ОНК, написала на своїй сторінці у Facebook відома російська журналістка Вікторія Івлєва.

«Ну що я можу сказати... в порівнянні з вчорашнім днем, мені здається, що їй не краще. Вона сказала таку фразу, що «Зараз, зараз, я борюся не зі смертю, а зі своїми бажаннями. Мені хочеться їсти, а цього робити не можна, мені хочеться пити, а цього робити не можна», - розповіла Череватенко.

Згадуючи подробиці розмови, Череватенко зазначила: «Настрій у неї (у Савченко) нормальне. Вона нормально розмовляє. Це правда. Вона посміхається. Її обід стояв на підлозі. Знову. Ми вчора прийшли, він стояв на підлозі». При цьому начальник СІЗО запитав, чому вона ставить обід на підлогу, на що Савченко відповідала: «Яка різниця, де він стоїть. Я їсти все одно не буду».

Череватенко зазначила: «Сьогодні я помітила, що, напевно, їй складніше. Стан, природно, не поліпшується». І додала, що сьогодні принесла Савченко квіти, яким вона була рада.

«Вона сказала: «За весь цей час, скільки я перебуваю у в'язниці, другий раз мені подарували квіти. Перший раз у Москві, хтось з Посольства України. І зараз ви». Вона правда була дуже рада», - констатувала Череватенко.

Вона підкреслила, що вважає важливим, що Савченко «дійсно відстежує свій стан, віддає собі звіт у всьому і готується до завтрашнього дня».

Череватенко повідомила, що, обнявшись, попросила Савченко «у разі необхідності» викликати її через співробітників СІЗО, які негайно повідомлять про це, і вона приїде до Наді «в будь-який час».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-