Засновниця РЕН ТВ - Путіну: Не принижуйте Росію - відпустіть Савченко

Засновниця РЕН ТВ - Путіну: Не принижуйте Росію - відпустіть Савченко

Укрінформ
Засновниця телекомпанії РЕН ТВ Ірена Лєснєвська закликала президента Путіна звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

Своє звернення вона розмістила у Facebook.

"На очах усього світу, у російській в'язниці, оголосивши сухе голодування, вмирає відважна жінка Надія Савченко! Я прошу, я звертаюся до чогось людського, християнського, чоловічого, врешті-решт, у Вас, щоб зупинити це свавілля і негайно обміняти Надію на російських військовополонених або амністувати своїм указом! Не принижуйте Росію, її чоловіків, її офіцерів, у яких ще залишилися уявлення про честь! І навіть якщо Ви вважаєте українського офіцера, що захищає суверенітет своєї країни, ворогом - поважайте ворога! Я теж вважаю Вас своїм ідейним ворогом, але дозвольте, принаймні, вважати Президента моєї країни - чоловіком!" - написала Лєснєвська.

Тим часом на сайті онлайн-петицій Change.org, повідомляє Эхо Москвы збирають підписи з вимогою негайного звільнення Савченко і повернення її в Україну. Автори петиції називають абсурдними звинувачення українського військовослужбовця у причетності до вбивства двох російських журналістів. Петиція вже зібрала понад 50 тисяч підписів.

Савченко 9 березня, як очікується, скаже останнє слово в Донецькому міському суді Ростовської області. Українська льотчиця мала виступити минулого четверга, але суддя на подив обвинуваченої та захисту перенесла процес. Після цього Савченко оголосила сухе голодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-