Фейгін: Савченко насильно виводитимуть з голодування

Фейгін: Савченко насильно виводитимуть з голодування

Оновлено
Укрінформ
Згідно з кримінально-виконавчим кодексом Російської Федерації Надію Савченко насильно виводитимуть з голодування.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив Адвокат Марк Фейгін, що відвідав в СІЗО після початку її «сухого голодування».

«Кримінально-виконавчий кодекс РФ не дає права тому, хто оголосив голодування, померти. Тому керівництво СІЗО, де перебуває Савченко, не зможе дозволити собі таку «розкіш», їх прямий обов'язок полягає в зворотному. Отже, не дивлячись на її заборони, Надію Вікторівну виводитимуть з цього стану. І з реплік місцевих керівників можу припустити, що вони вже готуються до цього», - сказав Фейгін.

У такому разі можна буде констатувати, що сучасна російська судова система повернеться до давньої практики Радянської влади з примусовим годуванням політв'язнів і дисидентів, які оголошували голодування.

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко по статтях «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді після захвату в полон бойовиками її було переправлено на територію Росії.

Після несподіваного закінчення засідання у четвер, коли суддя Леонід Степаненко не дав їй сказати завершальне слово, Надія Савченко оголосила «сухе голодування», яким давно погрожувала у разі затягування справи. «Сухе голодування» - дуже важке випробування для організму, яке призводить до смерті через 5-7 днів. У своїй заяві, опублікованій в п'ятницю, Савченко заборонила персоналу російського СІЗО намагатися виводити її з голодування, брати якісь аналізи і змушувати приймати будь-які медикаменти. Будь-яке застосування до неї фізичної сили вона розцінюватиме як тортури і чинитиме опір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-