Полторак розраховує на шість тисяч контрактників щомісяця

Полторак розраховує на шість тисяч контрактників щомісяця

Укрінформ
У Міністерстві оборони розраховують, що середня кількість бажаючих вступити на військову службу за контрактом у Збройних силах України становитиме щомісяця близько 5-6 тис. осіб.

Про це заявив журналістам у Києві очільник вітчизняного оборонного відомства генерал армії України Степан Полторак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розраховуємо, що в місяць таких бажаючих укласти контракт буде не менше 5-6 тис. Звичайно, якщо ми будемо рухатися такими темпами, то ми вийдемо на ту чисельність професійних Збройних сил України, яка буде спроможна виконати основні завдання", - сказав він. 

Міністр нагадав, що лише за перший місяць 2016 року про бажання проходити службу в ЗСУ за контрактом заявили 9 тис. громадян. Наразі прийнято на службу вже 7 тис. військових.

За словами Полторака, збільшенню числа бажаючих укласти контракт сприяло зростання мінімального розміру грошового утримання для військовослужбовців, зокрема, для рядового в розмірі 7 тис. грн в місяць.

Як раніше заявляв міністр оборони, необхідність проведення чергової часткової мобілізації буде залежати від обстановки на фронті, спроможності військових частин і активності набору військовослужбовців на контрактну службу в ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-