Справа Савченко: сьогодні - останнє засідання суду

Справа Савченко: сьогодні - останнє засідання суду

Онлайн
Укрінформ
У Донецькому міськсуді Ростовської області РФ - останнє засідання суду у справі народного депутата України Надії Савченко. Виступи трьох адвокатів, останнє слово Савченко. Сьогодні мають назвати час виголошення вироку.

Трансляцію засідання веде портал Медіазона.

Нагадаємо, під час засідання в середу виступили прокурори в дебатах. Обвинувачення вимагає покарання для Савченко - 23 роки позбавлення волі "за сукупністю" і 100 тис. рублів штрафу.

Савченко на дебатах сказала, що під час суду над нею була доведена вина російських телеканалів, які відправляли своїх кореспондентів у "гарячі точки" без підготовки, російських військових, які окупували територію України, і російської влади, яка розв'язала війну: "У цьому суді була не доведена тільки моя вина. Я офіцер української армії, я виконувала свій обов'язок. Ви не маєте ніякого права судити мене". 

Савченко також заявила, що "якщо суд візьме більш ніж два тижні для винесення вироку, який і так визначений згори", то вона "включить суху голодовку". Після цього Савченко заявила, що погано почувається і попросила зробити перерву в процесі до четверга. Суд погодився.

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді, після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії.

Онлайн трансляцію веде Радіо Свобода.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-