Екс-канцлер ФРН судиться з «літературним негром». Ціна питання €5 млн

Екс-канцлер ФРН судиться з «літературним негром». Ціна питання €5 млн

Укрінформ
Екс-канцлер ФРН Гельмут Коль вимагає від журналіста Херіберта Швана 5 млн євро компенсації за моральну шкоду.

Про це пише Bild.

«Колишній канцлер подав до суду на кельнського публіциста, вимагаючи відшкодування збитків мінімум на 5 млн євро. Процес розпочинається цього тижня в окружному суді Кельна", - інформує видання.

Вісімдесятип'ятирічний Коль позивається до Швана, якого ЗМІ іменують «літературним негром», вже давно. І поки що вигравав усі процеси. Цього разу йдеться про видану журналістом у 2014 році скандальну книгу «Заповіт. Протоколи Коля». У ній укладач наводить численні різкі висловлювання екс-канцлера на адресу інших політиків, у тому числі Горбачова і Меркель. Висловлювання були записані на магнітофон у 2001-2002 роках, коли Коль працював над мемуарами і зробив 630 годин записів, які й були покладені в основу книг.

Проте, як ухвалив ще в 2014 році кельнський суд, Шван не мав права публікувати більшість цитат Коля, оскільки перед початком роботи зобов'язався не використовувати ці висловлювання без дозволу. Він і сам запевняв політика, що «належним чином» покаже його діяльність на посту канцлера.

Адвокати Коля кажуть, що цей процес для екс-канцлера - питання честі, він не може залишити безкарним такий рівень брехні і порушення закону.

Фото: russian.rt.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-