Адвокат Краснова заявив про відвід судді

Адвокат Краснова заявив про відвід судді

Укрінформ
Адвокат керівника Цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова Андрій Мамалига заявив про відвід судді Валентині Маліновській.

Про це у вівторок із зали суду повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У зв'язку з тим, що ви ставите інтереси прокуратури, сторони обвинувачення, вище чим інтереси, здоров'я і життя громадян України, я вимушений вам заявити відвід у зв'язку з вашим упередженим ставленням до затриманого", - сказав він.

Лікарі швидкої допомоги оглянули Краснова і рекомендували госпіталізувати його у зв'язку з тим, що є підозра на черепно-мозкову травму у підозрюваного.

Адвокати заявили клопотання в межах статті 206 щодо вирішення питання про можливість участі у судовому засіданні підозрюваного за медичними показниками.

Суддя, вислухавши аргументи сторін, прийняла рішення одночасно розглянути клопотання сторони обвинувачення про обрання міри запобіжного заходу Краснову і клопотання сторони захисту в межах статті 206. Таке рішення не сподобалося адвокатам підозрюваного. Вони хотіли, щоб суддя в першу чергу розглянула можливість участі Краснова у судовому засіданні, а потім повернулася до розгляду клопотання про обрання міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, в ніч на 28 лютого співробітники СБУ затримали в Київській області Краснова і громадську активістку Оксану Шелест. Пізніше главу "Азов-Крим" помістили в СІЗО СБУ.

У СБУ заявили, що Краснов співпрацює з РФ з 2014 року і передав своєму куратору списки полку МВС України "Азов". Зокрема, 10-13 лютого голова "Азов-Крим" перебував у Білорусі, де зустрічався зі своїм російським куратором, прізвище якого відоме спецслужбам. У СБУ також заявили, що спецслужби РФ визначили Краснову завдання підготувати вбивство активіста в Херсонській області на адмінкордоні з окупованим Кримом, щоб дестабілізувати ситуацію і дати російській стороні привід для вторгнення в Херсонську область; при цьому відповідальність лягла б на активістів і полк "Азов".

Крім того, в СБУ заявили про знайдену в Київській області схованку зі зброєю, ймовірно, закладену самим Красновим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-