Справа адвоката – ватажка банди з Волновахи вже в суді

Справа адвоката – ватажка банди з Волновахи вже в суді

Укрінформ
До суду передано обвинувальний акт стосовно 7 членів озброєної банди, засновник якої, київський адвокат Денис Гордеєв, вчинив вбивство працівника СБУ Віктора Мандзика у м. Волноваха.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

«Слідчими прокуратури встановлено, що в жовтні 2014 року житель міста Києва, який є діючим адвокатом, перебуваючи на території проведення АТО в Донецькій та Луганській областях, створив банду. До її складу увійшли мешканці м. Дніпропетровська та області, які мали досвід бойових дій та поводження зі зброєю. Вони маскувалися під співробітників охоронного підприємства. 21 березня 2015 року «Адвокат», знаходячись у м. Волноваха, спільно з двома своїми товаришами, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, зупинили три вантажні фури під приводом запобігання контрабанді товарів та почали вимагати пред'явлення документів у водіїв. Коли на місце події прибув працівник СБУ, правопорушники відібрали у нього його службове посвідчення та табельну зброю - автомат АК74У. Після чого «Адвокат» здійснив два постріли з вказаного автомата - у повітря та в голову працівника СБУ. Затримано підозрюваного було через тиждень у м. Ужгороді. Згодом заарештували ще 6 членів банди», - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що в період з листопада 2014 року по березень 2015 року члени банди вчинили серію розбійних нападів на магазини у Донецькій області та окремих громадян, а також викрадали транспортні засоби.

Читайте також: Банду викрадачів елітних авто організував колишній спецназівець

Всього злочинними діями банди спричинено збитків на суму понад 1,5 млн грн. За місцем проживання членів банди виявлено та вилучено значну кількість зброї та вибухових пристроїв, також вилучена побутова техніка, викрадена з магазинів.

Дії правопорушників інкриміновані за 11 статтями Кримінального кодексу України.

Наразі обвинувальний акт направлено до Волноваського районного суду Донецької області для розгляду по суті.

Фото: Цензор

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-