Генпрокуратура оскаржить звільнення Лозінського

Генпрокуратура оскаржить звільнення Лозінського

Ексклюзив
Укрінформ
Органи прокуратури оскаржать рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області про застосування умовно-дострокового звільнення щодо колишнього народного депутата Віктора Лозінського.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив заступник Генерального прокурора Олег Заліско.

"Суд першої інстанції підтвердив факт можливості застосування до Лозінського умовно-дострокового звільнення. Прокуратура вказане рішення, ухвалене у четвер і видане на руки в п'ятницю, вивчає. Якщо воно не буде відповідати вимогам закону, то сьогодні-завтра внесемо апеляцію", - сказав Заліско.

Він розповів, що колишній нардеп, перебуваючи в установі відбування покарання, отримував заохочення, що є підставою для застосування щодо нього умовно-дострокового звільнення. У свою чергу прокуратура Київської області оскаржила в суді надання Лозінському заохочень у виправному закладі.

"Виникли підозри стосовно правомірності надання йому заохочень. В цій частині оскаржуємо. Відтак, якщо буде прийнято рішення на нашу користь, то застосування умовно-дострокового звільнення буде визнано незаконним", - додав заступник Генпрокурора.

За словами посадовця, згідно з рішенням Бориспільського міськрайсуду, Лозінський має право на умовно-дострокове звільнення вже найближчими днями. Водночас за "законом Савченко" він має право вийти на волю лише у лютому 2018 року.

Нагадаємо, у понеділок екс-голова Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький повідомив, що Бориспільський міськрайонний суд Київської області вирішив застосувати умовно-дострокове звільнення до колишнього народного депутата Віктора Лозінського, засудженого за вбивство.

У червні 2009 року Лозінський вбив жителя Кіровоградщини Валерія Олійника на полюванні, заподіявши йому численні тяжкі травми за те, що чоловік зайшов у його угіддя.

У квітні 2011 року Дніпровський суд Києва засудив Віктора Лозінського до 15 років в'язниці, визнавши винним у вбивстві Валерія Олійника. Проте пізніше вирок пом'якшили. Спочатку Апеляційний суд виключив зі справи епізод, в якому депутат добивав жертву автомобілем, і скоротив йому термін на рік, залишивши 14 років. Пізніше Вищий спецсуд перекваліфікував обвинувачення Лозінському зі статті "Умисне вбивство" на "Заподіяння тяжких тілесних ушкоджень". У підсумку термін екс-депутатові скоротили до 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-