«Свободівці» не російські фури блокують, а піаряться - координатор «ведмежої блокади»

«Свободівці» не російські фури блокують, а піаряться - координатор «ведмежої блокади»

Укрінформ
Організатори всеукраїнської акції з блокади російських перевізників критикують «свободівців», що облаштували блокпости на Рівненщині та Волині й не пускають російські фури в Україну.

Їхні акції координатори «ведмежої блокади» назвали провокаціями, піаром та намаганням повернутися на політичну карту країни, а ще зазначили, що ці дії тільки нашкодять українським далекобійникам.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу заявив Тарас Деяк, координатор «ведмежої блокади».

«На даний час ми не займаємося фізичною блокадою російських перевізників, ми заявили про це одразу після закінчення режиму «їду додому», 26 лютого. Справа в тому, що наші юристи та аналітики прорахували, що фізичною блокадою тепер нічого не досягнемо, адже після відкриття Польщею транзиту 90% російських фур поїхали на Європу через Польщу, а не через нашу територію», - каже Деяк.

«Зупиняючи ті фури, що їхатимуть нашими шосе, ми тільки нашкодимо своїм перевізникам, - пояснює активіст, - бо, за підрахунками аналітиків, наших в Росії стало в сім разів більше після відновлення транзитних домовленостей між урядами України та РФ,  - пояснює Тарас. – Тому такими акціями можемо тільки зашкодити своїм перевізникам, а на російському транзиті до Європи це ніяк не позначиться, вони все одно поїдуть через Польщу», - каже Деяк.

За його словами, «те, що роблять зараз на Рівненщині активісти від політичної партії – не що інше, аніж намагання політичної сили, що вже втратила владу, якось повернутися на політичну карту країни».

"Вони не вивчали ситуацію, вони просто піаряться. Тим, що вони розвернуть кілька фур назад на Росію, нічого не доб’ються. Ми зв’язувалися з цими активістами, пробували щось пояснити, у відповідь чули матюки та особисті образи. Ще почули таке: «нам надійшов наказ із центрального офісу партії», - сказав Деяк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-