В Україні п'ять вишів достроково випустили курсантів

В Україні п'ять вишів достроково випустили курсантів

Фото
Укрінформ
Сьогодні у Києві, Львові, Одесі та Харкові відбулися випуски молодих офіцерів.

Про це повідомляється на сайті Міноборони.

"Сьогодні у Києві у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації відбувся достроковий, 162-й випуск офіцерів-зв’язківців... Випустилося понад 160 лейтенантів, серед яких двоє закінчили навчальний заклад із золотою медаллю, семеро отримали дипломи з відзнакою", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що черговий випуск офіцерів проведено і у Гвардійському факультеті військової підготовки імені Верховної Ради України Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Близько 30 випускників успішно склали державні іспити та заслужили право носити лейтенантські погони.

Також відбувся випуск і в Харківському університеті Повітряних Сил.

"Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак під час церемонії випуску молодих лейтенантів у Харківському університеті Повітряних Сил нагородив найкращих військовослужбовців вишу відомчими нагородами та цінними подарунками", - сказано у повідомленні.

Крім того, сьогодні у Національній академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові  відбувся випуск близько двох сотень молодих офіцерів.

"Попрощалися з рідною «альма-матер» спеціалісти бойового застосування та управління діями механізованих і танкових підрозділів, фахівці наземної артилерії та артилерійської розвідки, а також офіцери, що здобули військовий освітній фах спеціалістів виховної та соціально-психологічної роботи у підрозділах Сухопутних військ. Крім того, освітні сертифікати отримали офіцери інженерних військ та інженери-механіки, культурологи та військові диригенти", - зазначається у повідомленні.

А в Одесі дипломи про здобуття вищої освіти за освітньо-кваліфікаційними рівнями «бакалавр» і «магістр» під час урочистої церемонії на плацу навчального закладу отримали близько 150 випускників Військової академії. Серед них - 6 лейтенантів, які наполегливим навчанням та сумлінною службою здобули золоті медалі та дипломи з відзнакою.

"Варто зазначити, що серед цьогорічних випускників Військової академії понад 80 уже мають практичний досвід виконання завдань на сході країни. Дипломи про здобуття вищої освіти також отримали 6 майстрів спорту, 2 чемпіони світу з рукопашного бою, близько двох десятків лейтенантів підуть у війська зі спеціальним званням «Інструктор з повітрянодесантної підготовки", - зазначають у Міноборони.

Фото МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-