Кличко доручив забезпечити житлом сестру Василя Стуса Марію

Кличко доручив забезпечити житлом сестру Василя Стуса Марію

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко доручив заступнику голови КМДА Олександру Спасибку найближчим часом вирішити питання щодо забезпечення житлом сестри відомого українського поета Василя Стуса Марії.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби столичного очільника.

"Зараз у ЗМІ активно обговорюється житлова ситуація сестри відомого українського поета Василя Стуса Марії, яка разом з тисячами мешканців Донбасу внаслідок російської агресії на Сході і військових дій була вимушена покинути рідний Донбас і переїхала до Києва. І сьогодні їй доводиться мешкати у доволі скрутних умовах", - йдеться у повідомленні.

Він також розпорядився з'ясувати ситуацію, чому і з чиєї вини Марія Стус отримала формальну відписку, раніше звернувшись до чиновників КМДА.

"На жаль, у столичної влади немає правових підстав надати Марії Стус квартиру. У черзі на квартирному обліку в Києві перебувають десятки тисяч киян. Але є різні варіанти розв'язання проблеми і є винятки у будь-яких ситуаціях. Тому я доручив своєму профільному заступнику вирішити питання надання житла Марії Стус, сестрі знакової постаті для кожного українця. Найближчим часом ми забезпечимо пані Марію житлом у Києві", - підкреслив Кличко.

Нагадаємо: інформацію про те, що сестрі поета необхідне житло, розповсюдила на своїй сторінці у Facebook українська журналістка Ольга Герасим'юк.

За її словами, переїхавши до Києва з Донецька, вона мусить винаймати квартиру, всі гроші сплачуючи за житло, та жити впроголодь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-