В ОУН відхрестилися від учорашнього погрому в Києві

В ОУН відхрестилися від учорашнього погрому в Києві

Укрінформ
В ОУН заявили, що не мають відношення до вчорашніх погромів у центрі Києва.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці голова організації Богдан Червак. 

"Організація Українських Націоналістів не має жодного відношення до погромів у Києві, які відбулися 20 лютого ц.р. У цей день бійці ОУН, в тому числі колишні бійці батальйону ОУН, бійці ЗСУ, які перебувають у відпустках і госпіталях, були у Миколаєві, де вшанували пам'ять свого бойового побратима, героя Небесної Сотні і України Василя Кіндрацького", - йдеться у повідомленні.

Червак пообіцяв, що бійці ОУН незабаром дадуть свою оцінку цих подій.

"Люди, які ж здійснювали погроми, називали себе "батальйоном Коханівського", до ОУН не мають жодного стосунку... Знаю, що деякі ОУНівці не в захопленні від нинішньої влади, постійно її критикують і мають на це моральне право. Але справжній український націоналіст, тим більше ОУНівець ніколи не кине бруківку в українця, особливо, коли той у військовій формі чи формі бійця Нацгвардії, бо він може виявитися його бойовим побратимом. ОУНівці ніколи не підіграватимуть Кремлю, бо їх завдання знищити Московію. ОУНівці не ходять у балаклавах. Вони на своїй землі і нікого не бояться", - підкреслив він.

Нагадаємо, 20 лютого у центрі Києва відбувалися заходи з ушанування Героїв Небесної Сотні. Водночас невідомі активісти розгромили офіси двох російських банків поблизу майдану Незалежності. Порушено кримінальні провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-