Деканоідзе закликала не допустити

Деканоідзе закликала не допустити "інквізиції" над поліцією

Укрінформ
Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе закликала не називати поліцейського Сергія Олійника вбивцею без вироку суду та закликала до обережності.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Найголовніше наше досягнення - це те, що ми відкриті, що ми нічого не приховуємо. Ми повинні бути дуже обережними, щоб це не стало "інквізицією" для поліції", - наголосила Деканоідзе.

Голова Нацполіції висловила жаль з приводу рішення судді про взяття під варту поліцейського, який застосував зброю для затримання автомобіля-порушника у Києві в ніч на 7 лютого. Вона також закликала не називати нікого убивцею без вироку суду.

Деканоідзе підкреслила, що з самого початку поліція передала усі необхідні матеріали слідству, а сам поліцейський Сергій Олійник свідомо прийшов і до прокуратури, і на засідання суду.

Водночас народний депутат Антон Герщенко вважає, що зараз відбувається спроба дискредитувати реформу МВД. Про це  він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

"Також мені зрозуміло і те, що є ціла низка сил, які готові, хто відверто, а хто під замовлення, використати  цей випадок для дискредитації реформи МВД і нової патрульної поліції", - написав Геращенко.

За його словами, вибір запобіжного заходу у вигляді арешту буде "виступати демотивуючим фактором" для співробітників поліції.

Він зазначив, що про взяття Сергія Олійника на особисту поруку підписалося 18 народних депутатів.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав рішення Печерського суду взяти під двомісячний арешт поліцейського Сергія Олійника намаганням дискредитувати нову поліцію.

Нагадаємо, що вчора Печерський суд постановив обрати для поліцейського київської патрульної служби Києва Сергій Олійника запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці без права внесення залогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-