США передали Україні сучасне обладнання для саперів

США передали Україні сучасне обладнання для саперів

Відео
Укрінформ
Штаб Командування Збройних сил США в Європі передав сучасне обладнання для піротехніків ДСНС України на $244 тисячі.

Церемонія передачі відбулася у вівторок в Державній службі України з надзвичайних ситуацій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це обладнання суттєво підвищить захищеність наших піротехніків, а також суттєво вплине на ефективність робіт з розмінування", - зазначив голова ДСНС України Микола Чечоткін.

Він повідомив, що в результаті російської агресій проти України, а також дій розвідувально-диверсійних груп, значна частина території Луганської і Донецької областей опинилася під загрозою виникнення вибухів, "тобто вона зараз забруднена великою кількістю вибухонебезпечних предметів".

За словами заступника начальника Управління організації піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування - начальника відділу організації піротехнічних робіт ДСНС України Андрія Бевза, обладнання, яке передали США українським піротехнікам, призначено для проведення заходів з гуманітарного розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Зокрема, це 20 металодетекторів з можливістю поглибленого пошуку боєприпасів, 20 комплектів індивідуального бронезахисту для піротехніків (захисні  фартухи і шоломи із забралом). В числі переданого обладнання також 5 групових комплектів для проведення розмінування, які призначені для дистанційного вилучення боєприпасів та проведення робіт з розмінування, сучасний комплект для знищення боєприпасів, 5 комплектів для маркування території і комплекти для керівників робіт.

"Все обладнання є сучасним, яке використовується в армії США. Використання його нашими піротехніками дозволить оперативно виконувати заходи, підвищити безпеку піротехніків за рахунок уникнення безпосереднього контакту з вибухонебезпечними предметами, а також дозволить наблизитись нашим піротехнікам до міжнародних стандартів у цій сфері", - підкреслив він.

Бевз зазначив, що нове обладнання буде використовуватись насамперед для проведення робіт з розмінування територій на сході України.

Координатор по наданню гуманітарної допомоги Посольства США в Україні Джоан Вагнер зазначила, що передача обладнання для піротехніків ДСНС України відбувається в межах допомоги США на проекти безпеки в Україні загальною вартістю $260 млн.

Експерти та інструктори з розмінування ЗС США проведуть навчальні курси із гуманітарного розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів для піротехніків ДСНС із використанням отриманого обладнання. Перший із таких навчальних курсів для 20 керівників піротехнічних підрозділів ДСНС відбудеться з 22 лютого по 11 березня 2016 року на базі ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-