В ГПУ вже знають, хто стріляв у євромайданівців

В ГПУ вже знають, хто стріляв у євромайданівців

Відео
Укрінформ
Генпрокуратура України встановила конкретних осіб, які стріляли по активістах Євромайдану на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року.

Про це повідомив прокурор Управління спецрозслідувань ГПУ України Роман Псюк в ефірі Громадського.

«Сторона обвинувачення достеменно володіє даними про те, в окремих випадках, де кулі були виявлені у тілах – ми достеменно знаємо, з чиєї зброї ці кулі були випущені. Тобто зі зброї яких осіб ці кулі були випущені. Ці прізвища нами встановлені», – заявив прокурор.

За його словами, кулі виявили як безпосередньо у тілах загиблих, так і на місці трагедії: у фасадах будинків, на газонах, у стовбурах дерев.

«На даний час встановлено 25 осіб. 18 бійців спецроти «Беркут», два їхні командири, які також у розшуку, і п’ятеро осіб, які зараз перебувають під вартою. Двоє із них – справи у Святошинському суді, ще троє – справа сьогодні закінчена», – зазначив Псюк.

В інтересах слідства він відмовився називати поіменно список цих осіб.

Нагадаємо: у лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто людей, ще більше сотні були поранені. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию.

За даними ГПУ, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 - загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-