Бойовики погрожують застосовувати до заручників методи ІДІЛ - Геращенко

Бойовики погрожують застосовувати до заручників методи ІДІЛ - Геращенко

Укрінформ
Зустрічі гуманітарної підгрупи цього тижня не буде, питання звільнення полонених має бути обговореним під час скайп-конференції Тристоронньої контактної групи 12 лютого.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила народний депутат, уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, представник гуманітарної підгрупи в тристоронній контактній групі Ірина Геращенко.

"Наполягатиму, щоб питання заручників розглянули на Тристоронній контактній групі під час скайп-конференції 12 числа", - сказала вона.

Геращенко також зазначила, що проінформувала Тристоронню контактну групу про заяви терористів щодо розправ над українськими полоненими. "Листи з занепокоєннями щодо шантажу бойовиків, які ми розцінюємо не просто як шантаж України, а як спробу шантажувати увесь світ, я вже надіслала на адресу Тристоронньої контактної групи", - наголосила вона.

Напередодні Геращенко повідомила, що підготувала офіційне звернення до ОБСЄ і Міжнародного комітету Червоного Хреста із вимогою дати оцінку заявам підтримуваних Росією сепаратистів, які погрожують стратити українських заручників.

"Бойовики погрожують усьому світові, що вони будуть застосовувати до заручників методи ІДІЛ - смертну кару, посилаючись при цьому на кримінальний кодекс неіснуючої країни СРСР", - написала вона у Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-