Російські тюремники засадили Афанасьєва в

Російські тюремники засадили Афанасьєва в "одиночку"

Укрінформ
Українця Геннадія Афанасьєва, засудженого до семи років колонії суворого режиму у так званій справі "кримських терористів", перевели з ДВК-25 у Сиктивкарі в одиночну камеру тюремного типу (ОКТП), зробивши умови відбування покарання більш жорсткими.

Про це Радіо Свобода повідомив адвокат Олександр Попков. 

"Його перевели в окрему в'язницю за 100 кілометрів від колонії, де він перебував. Умови його тримання там вже дуже жорсткі. Йому дається лише одна година прогулянки на день. Строк його перебування в ОКТП поки що не відомий", - повідомив адвокат.

Переведення в камеру тюремного типу вважається одним з найсуворіших покарань для порушників режиму виправної установи. В ОКТП можуть триматися ув'язнені з різних колоній з різними умовами тримання. Тепер Афанасьєв може отримати тільки одну передачу за півроку. Також за 6 місяців йому можуть дати лише одне короткострокове побачення.

Приводом для переведення на умови більш жорсткого тримання українця стало виявлення у нього під час обшуку в колонії SIM-карти. При цьому Афанасьєв стверджує, що SIM-карту йому з помсти підкинули самі співробітники виправної установи.

12 лютого у Сиктивкарському міському суді розглядатиметься скарга засудженого, який вимагає перевести його відбувати покарання ближче до дому - в Крим. Раніше суд зобов'язав ФСВП пояснити, на якій підставі Афанасьєва відправили до ДВК-25 республіки Комі, де, за словами його адвоката, українцеві не надають необхідної медичної допомоги для лікування травми плеча, а також не дають молитися.

Геннадій Афанасьєв є фігурантом сфабрикованої справи Сенцова-Кольченка. Російський правозахисний центр "Меморіал" визнав Афанасьєва, Сенцова і Кольченка політичними в'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-