Патрульні, що розстріляли авто, пройдуть психологічну реабілітацію

Патрульні, що розстріляли авто, пройдуть психологічну реабілітацію

Укрінформ
Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко вважає, що відповідальність за загибель хлопця, в якого попала куля під час нічного переслідування поліцією BMW, несе водій авто.

Про це він написав у Фейсбуці

"Сьогодні вночі київським патрульним поліцейським довелося застосувати зброю для того, щоб зупинити групу п'яних імбецилів, що влаштували гонки по нічному Києву. ... Переконаний, що зараз у соцмережах і по ТБ окремі "експерти" почнуть спекуляції по темі, мовляв патрульні поліцейські - "мазили", не так і не туди стріляли, можна було б не допустити загибелі хлопця тощо. А я вважаю, що відповідальність за загибель хлопця, несе в першу чергу водій BMW, який замість того, щоб зупинитися і оформити адміністративний протокол про порушення ПДР і понести відповідальність за зберігання наркотичних засобів, лише продовжував давити педаль газу", - пише Геращенко.

Він також наголошує, що використання вогнепальної зброї в даному випадку повністю відповідало нормі підпункту 7 пункту 4 ст.46 закону "Про національну поліцію".

Також Геращенко повідомляє, що автомобіль BMW, за кермом якого був п'яний водій, розвивав швидкість до 190 кілометрів на годину і кілька разів під час гонитви виїжджав на зустрічну смугу бульвару Шевченка і проспекту Перемоги.

"Слава Богу, що за півгодини гонитви з виїздом на зустрічну на швидкості майже як у "Формулі 1" жоден киянин або гість міста не постраждав. Загиблого хлопця дуже шкода всім нам. У разі лобового зіткнення, жертв могло б бути безліч", - пише Геращенко.

Він зазначив, що в авто у невеликій кількості було виявлено марихуану, "наявність якої, ймовірно, і могла спонукати молодих людей на протидію поліцейським".

"За даним фактом, як і належить згідно із законом, прокуратурою буде проведено перевірку законності використання зброї. А поліцейські, яким довелося, як у голлівудському бойовику, застосовувати вогнепальну зброю по машині, що рухалася на величезній швидкості, пройдуть психологічну реабілітацію", - додає Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві в ніч на неділю близько двадцяти екіпажів патрульної поліції було піднято по тривозі, аби зупинити порушників. В результаті стрілянини по колесах на високій швидкості куля поцілила в пасажира авто - загинув 17-річний хлопець.

Водія і решту пасажирів було затримано. Щодо водія порушено кримінальну справу за перешкоджання роботі співробітників правоохоронних органів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-