Коцаба розповів у суді про свою акредитацію від СБУ та

Коцаба розповів у суді про свою акредитацію від СБУ та "ЛНР"

Укрінформ
Руслан Коцаба, якого звинувачують у державній зраді, стверджує, що не лише працював журналістом каналу «112 Україна», але й виконував там завдання у якості військового кореспондента, для чого отримав акредитацію СБУ.

Про це Коцаба заявив у Івано-Франківському міському суді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не просто був журналістом каналу «112 Україна», я був спеціальним кореспондентом, який вирізняється тим, що виконує спеціальні редакційні завдання. В мене була спеціалізація - фронтова журналістика. В мене була акредитація СБУ з Володимирської, що у столиці, і в мене були неодноразові зустрічі з керівництвом СБУ», - повідомив Коцаба.

Він зізнався, що розуміє спростування каналу «112 Україна» щодо його непричетності до роботи у цьому ЗМІ. Каже, телеканал, на якому працюють близько 400 людей, «має великі проблеми» через 5 попереджень від Нацради, бо «дозволяє собі бути чесним». Втім, у Донецькій області, стверджує Коцаба, він мав завдання вивезти журналіста 112-го Романа Реведжука, і в цьому йому допомагала контррозвідка СБУ.

Також Коцаба запевнив, що акредитацію «ЛНР» отримав від прес-служби Луганської облдержадміністрації, про що свідчить печатка ОДА на документі.

Нагадаємо, торік у січні журналіст Руслан Коцаба оприлюднив відеозвернення до Президента України «Я проти мобілізації» і закликав українців відмовлятися від служби у ЗС України. СБУ звинуватила його в державній зраді і відкрила кримінальне провадження за ч. 1 статті 111 КК України та ч.1 статті 114-1 КК України. 6 лютого Коцабу арештували після кількагодинного обшуку в його квартирі. Тоді канал «112 Україна» спростував інформацію про те, що Руслан Коцаба працює журналістом на телеканалі, а Роман Реведжук пізніше виступив у суді в якості свідка зі сторони обвинувачення.

Наразі, суд заслухав близько 40 свідків у справі Коцаби і розпочав допит підозрюваного. Коцабі загрожує до 15 років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-