В Одеській затоці тестують

В Одеській затоці тестують "Гюрзу-М"

Укрінформ
У Чорному морі поблизу Одеси здійснює заводські випробування бронекатер "Гюрза-М" - один з двох військових малотоннажних кораблів проекту 58150, що реалізується на Київському заводі "Ленінська кузня".

"Перший бронекатер, на який «навісили» все обладнання та озброєння, уже провів кілька годин у відкритому морі. Другу «Гюрзу» випробовуватимуть на хвилі найближчими днями. Бронекатери нової серії призначені для патрулювання, охорони водних рубежів, боротьби з малорозмірними кораблями противника, захисту берегових стаціонарних і плавучих гідротехнічних об'єктів і споруд, сприяння десантним і прикордонним групам, а також сприяння при доставці постачання", - зазначили військові моряки.

Бронекатер "Гюрза-М" водотоннажністю понад 50 тонн спроможний розвивати швидкість до 25 вузлів, озброєний протитанковими керованими ракетами "Бар'єр", що мають лазерну систему наведення, уточнили в прес-службі. Для захисту від нападів з повітря оснащений комплектом ПЗРК (переносний зенітний ракетний комплекс). Крім того, "Гюрза-М" обладнана двома дистанційно керованими морськими бойовими модулями "Катран-М", у складі яких 30-міліметрова автоматична гармата ЗТМ1, 30-міліметровий автоматичний гранатомет, а також 7,62-міліметровий кулемет.

У розпорядженні команди бронекатера, дальність плавання якого 700 миль, також тепловізійна і телевізійна камери, завдяки чому корабель може діяти вдень і вночі за будь-яких метеоумов. Крім цього, під час спорудження "Гюрзи-М" розробники застосували технологію стелс: бронекатер малопомітний для радарів та ІК-датчиків противника.

До 2020 року завод планує передати підрозділам ВМС України ще 18 таких катерів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-