Спостерігачі ОБСЄ подумують про нічні патрулювання

Спостерігачі ОБСЄ подумують про нічні патрулювання

Укрінформ
Європейський Союз має намір розширити моніторингову місію ОБСЄ в Україні.

Про це сказав у середу на прес-конференції голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Незабаром відзначатиметься два роки з початку роботи моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Ми думаємо про її розширення та про продовження її роботи для забезпечення миру в Україні», - сказав Томбінські.

Він зауважив, що Євросоюз - один із найбільших донорів моніторингової місії, і надалі має намір продовжувати здійснювати внески, зокрема, у вигляді техніки.

У свою чергу голова СММ ОБСЄ Ертурул Апакан зазначив, що наразі місія не має можливості здійснювати моніторинг вночі через питання безпеки.

«Уночі ми не можемо здійснювати моніторинг через питання безпеки. Були непоодинокі випадки, коли представники нашої місії потрапляли під обстріли. Однак, якщо ситуація з точки зору безпеки покращиться, можна буде говорити і про моніторинг вночі», - сказав Апакан.

За його словами, наразі на лінії зіткнення працює від 60 до 90 патрулів. Довжина лінії зіткнення складає 487 кілометрів. Патрулювання здійснюється по 2 авто, і щоб охопити всю територію, патрулювання мають здійснювати 150-160 патрулів.

Крім того, голова СММ ОБСЄ висловив вдячність Євросоюзу, який сьогодні передав 20 броньованих автомобілів місії і зауважив, що збільшення кількості таких автомобілів є надзвичайно важливим для того, щоб повноцінніше можна було здійснювати моніторинг ситуації на лінії зіткнення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-