У суді над Савченко можуть з’явитися нові лжесвідки - адвокат

У суді над Савченко можуть з’явитися нові лжесвідки - адвокат

Ексклюзив
Укрінформ
Захисник нардепа України Надії Савченко Микола Полозов припускає, що обвинувачення підготує лжесвідків з приводу вишки, з якої нібито коригувався вогонь.

Про це Полозов розповів в ексклюзивному інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

«Як я передбачаю, на стадії надання додаткових доказів обвинувачення підготує ще одного, а то й кількох своїх «свідків», які «бачили», як Надія Савченко залізала на вишку мобільного зв'язку для коригування вогню», - припустив Полозов.

За його словами, найсерйозніший провал у версії слідства на даний момент стосується вишки, на яку для коригування вогню, нібито, залізала Савченко, на той час уже поранена в руку (до того ж нижня скоба-сходинка цієї вишки знаходиться на висоті 6-7 метрів).

«Ніхто цього не бачив. А згідно з юридичними нормами, вирок не може бути ухвалений на підставі припущень, тим більше таких сумнівних. Всякий сумнів, згідно із законом, має трактуватися на користь обвинуваченого. Тому я і припускаю підготовку лжесвідчень. Це було б у логіці подій слідства, з якою ми встигли ознайомитися за той час, що триває процес», - пояснив адвокат.

Читайте скоро інтерв'ю з Миколою Полозовим на сайті Укрінформу.

Нагадаємо, Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які 2014 року влітку незаконно перебували під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку озброєним сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, потім примусово переправили до Росії. Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-