На Сумщині з'ясували, хто надавав злочинні накази щодо майданівців

На Сумщині з'ясували, хто надавав злочинні накази щодо майданівців

Укрінформ
Слідчим відділом прокуратури Сумської області встановлені всі особи, які надавали злочинні накази про застосування сили до учасників мирної акції протесту під час Революції Гідності.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури

 «На цей час з обвинуваченням у вчиненні вказаного злочину до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника УМВС України в Сумській області. Триває судове провадження.

Кримінальне провадження стосовно колишнього начальника УМВС України в Сумській області, який підозрюється у наданні своєму заступнику злочинного наказу на організацію силового витіснення громадян із приміщення Сумської обласної ради, зупинене у зв'язку з переховуванням його від органів досудового розслідування на території Російської Федерації, судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та надано дозвіл на його затримання. 19.02.2015 він оголошений у розшук.

По-друге, слідчим відділом прокуратури Сумської області встановлені всі особи, які приймали процесуальні рішення щодо безпідставного затримання та повідомлення про підозру учасникам мирних акцій. З обвинуваченнями у вчиненні вказаних злочинів до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох суддів Ковпаківського районного суду м.Суми, колишнього прокурора Сумської області, двох прокурорів прокуратури м.Суми та слідчого СВ Сумського МВ УМВС України в Сумській області. Триває судове провадження.

По-третє, слідчим відділом розслідується кримінальне провадження стосовно працівників одного з підрозділу міліції, які, виконуючи явно злочинні накази свого керівництва, умисно спричинили у ніч з 26 на 27 січня 2014 року легкі тілесні ушкодження дев'ятьом учасникам мирних акцій. Проблемною обставиною у кримінальному провадженні є перебування працівників підрозділу міліції, які можуть бути причетні до скоєння зазначених злочинів, у однаковій уніформі, балаклавах і захисних шоломах, що унеможливлює їх ідентифікацію, незважаючи на наявність відеозаписів згаданих подій», - зазначає прес-служба.

Як вказується, з метою встановлення вказаних осіб призначені комплексні портретні (антропометричні) експертизи та експертизи відеозвукозапису, проведення яких доручено експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, але це довготривала процедура. Досудове розслідування у кримінальному провадженні контролюється керівництвом прокуратури області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-