Інститут національної пам’яті створив проект

Інститут національної пам’яті створив проект "Воїни. Історія українського війська"

Укрінформ
Український інститут національної пам'яті випустив проект "Воїни. Історія українського війська" і в переддень річниці бою під Крутами передає його в Міністерство оборони України.

Про це повідомив голова УІНП Володимир В'ятрович на презентації проекту в Укрінформі.

"Надзвичайно важливо, щоб сучасні українські вояки, військовослужбовці ЗСУ розуміли, що вони - спадкоємці великої і славної військової історії і військової традиції України, щоб вони знали  історію українського війська. Саме на це і спрямований проект "Воїни. Історія українського війська". Це набір з 24 плакатів, які відображають розвиток історії українського війська, починаючи з часів Давньої Русі, закінчуючи теперішньою війною 2014-15 років", - сказав В'ятрович.

Він зазначив, що в основі проекту - фотографії Анни Сенік та історичні реконструкції Миколи Балабана, а також брошура з однойменною назвою - конспективний виклад історії українського війська, починаючи з Х ст. і закінчуючи ХХІ ст., підготовлений Інститутом національної пам'яті.

"Всі 10 тисяч примірників комплектів ми передаємо Міністерству оборони України. Ці плакати прикрасять всі військові частини України та військові навчальні заклади. І таким чином ми будемо поступово повертати історію українського війська до українського війська", - підкреслив В'ятрович.

У проекті "Воїни. Історія українського війська" на плакатах формату А1 чоловіки й жінки зображені в одностроях українських воїнів усіх часів і з відповідною зброєю. Світлини супроводжуються інформацією про військові підрозділи і битви того часу. Комплект також містить інформаційні матеріали, які розповідають по кожному періоду про тип військової організації, чисельність і озброєння війська, методи воєнного мистецтва та найвизначніші битви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-