ГПУ повторно направить в Іспанію документи для екстрадиції Колобова

ГПУ повторно направить в Іспанію документи для екстрадиції Колобова

Ексклюзив
Укрінформ
Генеральна прокуратура чекає на офіційну відповідь іспанських правоохоронців стосовно екстрадиції екс-міністра фінансів Юрія Колобова. 

Про це повідомив Укрінформу начальник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, коментуючи рішення Національної судової палати  Іспанії стосовно невидачі колишнього міністра через недостатнє розслідування справи в Україні.

«Ми надіслали пакет документів, який передбачений міжнародними договорами: повідомлення про підозру, документи про арешт і клопотання про екстрадицію Колобова. Інших документів іспанська сторона не вимагала. Сама справа ними розглядалася з березня місяця. За 10 місяців  слідство просунулося у зборі доказів, але правоохоронці Іспанії не просили  надати додаткові докази», - сказав Горбатюк.

За його словами, іспанські правоохоронці також не відповіли на запит ГПУ про причини затримки екстрадиції Колобова. «Ми слали запит, що тривалий час немає відповіді на клопотання про екстрадицію, і просили повідомити, як розвивається справа, чи щось від нас потрібно.  Відповіді немає. Це, на жаль, відбувається неодноразово в практиці міжнародно-правового співробітництва. Ми можемо тільки чекати, а не кричати і бити в барабани, що вони нас ігнорують», - зазначив слідчий. 

Горбатюк додав, що слідство повторно направить пакет документів в Іспанію після отримання офіційної відповіді про відмову в екстрадиції Колобова. 

«На наше клопотання про екстрадицію вони обовязково нададуть своє рішення. Ми подивимося, що їм не вистачає, і направляємо запит повторно», - резюмував він. 

Нагадаємо,  Колобов був затриманий у березні 2015 року в Іспанії. ГПУ подала запит на його екстрадицію.  

Колобов та інші  представники  колишньої влади підозрюються у незаконному випуску облігацій зовнішньої державної позики для отримання кредиту від Росії в розмірі 3 млрд доларів США.

Крім того, у жовтні 2014 року за матеріалами СБУ було відкрите кримінальне провадження за фактом розтрати та привласнення коштів держбюджету в особливо великих розмірах колишніми посадовцями, серед яких і Колобов. Встановлено, що вони незаконно виділили з держбюджету 220 млн грн на фінансування будівництва виділеної телекомунікаційної мережі спеціального зв'язку.

Нагадаємо, що Національна судова палата Іспанії ухвалила рішення не видавати Україні Колобова через недостатнє розслідування відносно нього кримінальної справи українськими слідчими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-