Human Rights заявляє про репресії у Криму

Human Rights заявляє про репресії у Криму

Укрінформ
Ситуація з правами людини в окупованому Росією Криму залишається репресивною.

Про це йдеться у звіті міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch щодо ситуації в Україні.

"Люди, які відмовляються від російського громадянства і зберігають українське, стикаються із серйозними труднощами у доступі до освіти, працевлаштування та соціальної допомоги", – зазначають правозахисники.

Вони також наголошують, що окупаційна влада, як і раніше, змушує мовчати критиків і продовжує чинити тиск на кримських татар - етнічну меншину, яка відкрито критикує дії Росії в Криму.

"ATR-ТВ, кримськотатарський телеканал, відомий своїми критичними репортажами про окупацію Криму Росією, у квітні був змушений припинити свою діяльність через неможливість перереєструватися відповідно до російського законодавства у термін, встановлений "владою". Радіостанція "Мейдан" та дитячий телеканал "Лалі", які є частиною того ж медіахолдингу, що і ATR-ТВ, також були закриті", - йдеться у звіті.

Крім того, у травні "влада" знов відмовила у дозволі на проведення громадських заходів з нагоди річниці депортації кримських татар (1944) у Сімферополі.

Раніше правозахисники заявляли, що за 2015 рік репресії щодо інакодумців у Криму не лише не припинились, але і посилились. Найбільш грубим порушенням громадянських прав з боку російської влади Криму, вважають вони, є арешти людей за політичними мотивами.

Нагадаємо, з 25 січня в Криму почала роботу моніторингова місія з прав людини Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-