Епідемія грипу: за добу кількість хворих зросла майже на 82%

Епідемія грипу: за добу кількість хворих зросла майже на 82%

Укрінформ
Державна санітарно-епідемічна служба інформує, що за добу, 25 січня, всього в Україні зареєстровано 85,502 тис. звернень по медичну допомогу через захворювання на грип та ГРВІ. Близько половини звернень (40,195 тис.) стосувалися дітей.

Про це повідомляє прес-служба ДСЕС.

"У порівнянні із даними за попередню добу, кількість звернень збільшилася на 81,8%. За понеділок найвищий темп приросту захворюваності на грип і ГРВІ зафіксовано у Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській, Чернівецькій областях та місті Києві. У порівнянні із минулою добою, захворюваність йде на спад у Волинській, Луганській, Рівненській та Херсонській областях", - повідомив т.в.о. голови Держсанепідслужби, головного державного санітарного лікаря України Святослав Протас.

Зазначається, що за добу госпіталізовано 3 445 хворих, з них - 1 661 дитина. Найвища захворюваність за останній день зареєстрована в Дніпропетровській, Київській, Запорізькій, Львівській областях та столиці.

Нині обмежувальні заходи введені в усіх адміністративних регіонах України. Станом на 25 січня навчання залишається призупиненим у 10 551 загальноосвітньому навчальному закладі, дитячому навчальному та інших закладах.

Епідемічна ситуація з грипу та ГРВІ в країні залишається напруженою. Державна санітарно-епідеміологічна служба рекомендує громадянам уникати місць масового скупчення людей, бути уважними до свого здоров'я та у разі необхідності вчасно звертатися за допомогою до медичних закладів.

За оперативними даними лабораторій, за 25 січня лабораторно підтверджено грип у зразках 14 померлих (4 летальних випадки зафіксовано у  Донецькій області, 3 - у Львівській, по 2 - в Запорізькій та Одеській областях, по одному випадку в Чернівецькій області та в м. Києві).

З початку епідсезону, з 28 вересня минулого року, на ГРВІ та грип в Україні перехворіли 2 мільйона 936,734 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-