Протигрипозні

Протигрипозні "Таміфлю" і "Реленца" вже прямують до Києва

Укрінформ
Протигрипозні препарати, які обіцяла надіслати в Україну Литва, вже прямують до Києва.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

"У нас сьогодні є запаси. Через те, що ми чекали погіршення ситуації в результаті багатьох різних чинників, Литва нам передала в допомогу 2.400 доз "Таміфлю" і більш як 27 тисяч доз "Реленци". Вони вже в Україні, пройшли розмитнення. Зараз вони на під'їзді до Києва. Ми їх розподілятимемо по тих областях, які цього більше потребують", - сказав Квіташвілі.

При цьому він підкреслив, що за міжнародними протоколами приймати як профілактичні засоби "Таміфлю", "Реленцу" і інші препарати під різними брендами не можна. За словами міністра, потрібно, щоб вони були під контролем лікаря або в стаціонарі, або в поліклініках.

Міністр також додав, що уся інформація про епідситуації відкрита, на сайті МОЗ вона найдостовірніша, бюлетень постійно оновлюється. Український кризовий медіа-центр зробив свою інтерактивну карту, на ній можна подивитися епідситуацію в областях. Також інформація є на сайті СЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-