Донецькі бойовики фінансуються за рахунок контрабанди сигарет до Чехії - ДПСУ

Донецькі бойовики фінансуються за рахунок контрабанди сигарет до Чехії - ДПСУ

Укрінформ
У результаті тривалих оперативних заходів співробітники Державної прикордонної служби України викрили канал переміщення тютюнових виробів через лінію зіткнення, які виробляються на непідконтрольній території Донецької області.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Зокрема, сьогодні військовослужбовці оперативно-розшукового підрозділу Краматорського загону спільно із співробітниками ДФСУ та СБУ викрили та задокументували канал переміщення контрафактних сигарет з території, яка підконтрольні незаконним збройним формуванням.

Зловмисники об’їзними шляхами доставляли тютюнові вироби до одного з населених пунктів Донецької області на підконтрольній українській владі території, а потім поштовим перевізником відправляли у західні і південні регіони України. Звідти інші учасники угруповання переміщували їх до країн Євросоюзу. Виявлена партія (цигарок LM)  була виготовлена для збуту саме у Чехії. Для цього донецька фабрика пакувала сигарети у пачки з написами чеською.

Зазначається, що з осені 2015 року всі контрафактні фабрики на непідконтрольній території перейшли під «шефство» ФСБ Росії, яке жорстко контролює, щоб прибуток від контрафактного виробництва сигарет спрямовувався на фінансування незаконних збройних формувань.

У результаті проведених оперативних заходів у складському приміщенні на території одного з перевізників було виявлено близько 100 ящиків сигарет марок LM, МАС, NZ, Winston без акцизних марок.

Заходи щодо наведення правопорядку на лінії розмежування в зоні проведення АТО тривають.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-