Вищий спецсуд візьметься за справу

Вищий спецсуд візьметься за справу "діамантових прокурорів"

Укрінформ
Вищий спеціалізований суд визначить у якому суді слухатиметься справа "діамантових прокурорів". Відповідне рішення ухвалила колегія Апеляційного суду міста Києва під головуванням Олександра Чорного. 

Про це в коментарі Укрінформу повідомив прокурор Віталій Опанасенко.

"Колегія Апеляційного суду ухвалила направити обвинувальний акт до Вищого спеціалізованого суду, де буде визначена підсудність", - сказав він.

Нагадаємо, 5 липня в результаті спеціальної операції СБУ та Генпрокуратури були затримані начальник слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць.

За даними слідства, вони у змові отримали хабара у розмірі більше 3 млн гривень. Під час обшуків в них було знайдено більш ніж 500 тис. доларів готівкою, автомат, а також багато ювелірних виробів. У квартирі Корнійця знайшли 65 діамантів. Після цього його стали називати "діамантовий прокурор".

Суд призначив обвинувачуваним заставу у розмірі більше 3 млн. гривень. Обидва внесли цю суму і вийшли із СІЗО. Пізніше Шапакін і Корнієць були звільнені зі своїх посад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-