Чеченська справа українців: у РФ Клиха можуть визнати неосудним

Чеченська справа українців: у РФ Клиха можуть визнати неосудним

Укрінформ
Суддя і прокурор засумнівалися в психічному здоров'ї обвинуваченого в Росії у вбивствах військовослужбовців громадянина України Станіслава Клиха.

Про це повідомляє "КоммерсантЪ".

"Несподіваний поворот стався у справі громадян України Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, яких у Верховному суді Чечні судять за масові вбивства російських військовослужбовців. За клопотанням захисту суддя перервав процес, направивши підсудного Клиха на психіатричну експертизу. Якщо його визнають неосудним, розвалиться і побудоване на його свідченнях звинувачення спільника", - пише видання.

За його даними, проходити обстеження обвинувачений Клих буде в одній з клінік Грозного. Поки невідомо, скільки часу піде на експертизу, тому слухання в справі Карпюка і Клиха відкладені на невизначений час.

Адвокат Марина Дубровіна і раніше заявляла про неадекватну, на її думку, поведінку підзахисного. Вона говорила, що нервові зриви у Клиха почалися після арешту, а причина їх - незаконні методи слідства, з допомогою яких вибивалися потрібні свідчення, а також знущання з боку співкамерників.

Якщо обвинувачений Клих буде визнаний психічно хворим, то його справа буде виділена в окреме провадження, а його самого за рішенням суду направлять на примусове лікування.

Нагадаємо, Миколі Карпюку і Станіславу Клиху ГСУ СКР по Північно-Кавказькому федеральному округу ставить в провину вбивство 30 військовослужбовців і замах ще на 15 солдатів, які вони здійснили в складі загону "Вікінг" з 31 грудня 1994 року по 5 січня 1995-го в Грозному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-