Укроборонпром представив снайперську гвинтівку

Укроборонпром представив снайперську гвинтівку

Укрінформ
Армійську гвинтівку підвищеної точності стрільби - результат глибокої модернізації існуючих зразків - представив генеральний директор Держконцерну «Укроборонпром» Роман Романов.

Зброя виготовлена за сучасною технологією та оснащена телескопічним прикладом.

Про це повідомляє прес-служба ДК "Укроборонпром".

«Гвинтівка призначена для ведення одиночного вогню з прицільною дальністю майже 1200 м. Початкова швидкість пострілу становить 870 м/с, а гранична відстань польоту кулі – 2 км. Орієнтовна вага гвинтівки – лише 4,5 кг. Гучність звуку під час стрільби з глушником знижується до 26 дБ», - йдеться у повідомленні.

Цей зразок озброєння розробили і виготовили фахівці ДП «Укроборонсервіс», що входить до складу Концерну. В рамках модернізації легендарної гвинтівки Мосіна в конструкцію були внесені вагомі зміни, в результаті яких від старого зразка залишились ствол та затворний механізм. Модернізація здійснена за рахунок принципово нових та сучасних вітчизняних розробок, сама зброя виготовлена із українських складових, комплектується українською оптикою.

Приклад і дерев'яна ложа замінені новою ложею, що виготовлена з алюмінієвого сплаву, а також регульованим прикладом. Обойма була замінена на окремий магазин, з однорядним розташуванням патронів. Для установки глушника або дульного гальма-компенсатора на дуловій частині стовбура передбачена спеціальна різьба.

Також гвинтівку оснастили Планкою Пікатіні – новинкою для української оборонної промисловості. Такий пристрій у складі зброї ставить її в один ряд із світовими аналогами.

Державне підприємство «Укроборонсервіс» - один із уповноважених державою спецекспортерів, що реалізує інтереси України у сфері експорту та імпорту продукції та послуг військово-технічного та спеціального призначення.

Фото: Укроборонпром України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-