На

На "Житомирських ласощах" знайшли коктейлі Молотова та бочки з бензином

Укрінформ
На кондитерській фабриці "Житомирські ласощі" виявлено приготування до силового розвитку подій.

Про це повідомив очільник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Валерій Рудик, відповідаючи сьогодні на заяви представників однієї з конфліктуючих сторін підприємства у заангажованості поліції.

«За декларативними звинуваченнями немає жодних об'єктивних підстав, натомість на місцях подій поліцією зафіксовано свідчення підготовки до силового розвитку подій», - йдеться у повідомленні.

Зокрема під час огляду приміщень підприємства в адміністративній будівлі виявлено на верхньому поверсі складовану цеглу, а в коридорах - бочки та каністри з бензином. Зафіксовано штучне блокування вікон та дверей будівлі гратами. З місць подій вилучено пляшки з легкозаймистою рідиною, ймовірно, коктейлями Молотова.

Керівництво ГУНП наголошує, що в межах чинного законодавства  правоохоронці реагуватимуть та жорстко припинятимуть будь-які правопорушення не залежно від того, хто саме є їх учасником.  Водночас поліція залишається  поза політикою та осторонь від корпоративних спорів, як це і передбачено законодавством України.

Поліція продовжує моніторити ситуацію довкола підприємства та роз'яснювати учасникам конфлікту неприпустимість протиправних дій та силового розвитку подій.

Головне управління Нацполіції акцентує на необхідності правового вирішення цього господарського спору і закликає його ініціаторів не втягувати у протистояння пересічних громадян.

За словами Рудика, обидві сторони цивільно-правового конфлікту під час його вирішення неодноразово намагалися перетягнути на свою сторону поліцію. "Коли ці задуми не вдалися, і позицію поліції - захищати безпеку людей у рамках закону і не втручатися у корпоративні спори - похитнути не вдалося, на нас посипалися брудні звинувачення, які не мають під собою жодного об'єктивного підгрунтя", - підкреслив він.

Нагадуємо, що 5 січня вночі на території кондитерської фабрики виникла сутичка між групою невідомих осіб. Поліцією було припинено протиправні дії та затримано 134 учасники конфлікту. На місці події вилучено гранату, травматичні та газові пістолети, патрони та гільзи, ножі, металеві та дерев'яні кийки. Розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-