Суд над ГРУшниками відклали на 22 січня

Суд над ГРУшниками відклали на 22 січня

Укрінформ
Голосіївський районний суд Києва відклав розгляд справи затриманих військових ГРУ ГШ ЗС Росії Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова на 22 січня для забезпечення явки в суд для допиту потерпілої Тетяни Пугачової.

Про це під час засідання заявив головуючий суддя Микола Дідик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Розгляд справи відкладаємо для забезпечення і належного повідомлення потерпілої (Пугачової - ред.) для забезпечення її явки та допиту», - сказав суддя.

За словами адвоката підозрюваного Александрова Юрія Грабовського, наступне засідання суду заплановане на 22 січня о 10:30.

Під час засідання суду в середу були допитані в якості свідка командир відділення 92-ї механізованої бригади Сергій Солохін та стрілець, помічник гранатометника 92-ї механізованої бригади Станіслав Шляхтович. Зокрема, останній повідомив, що бачив у Єрофеєва гвинтівку «Винторез», а у поруч з Александровим «лежав «Вал» (автомат спеціального призначення).

На цьому допит свідків у суді завершився і розпочався етап допиту потерпілих. У суді були допитані три з чотирьох потерпілих у цій справі: Андрій Ольхович-Новосадюк, Олександр Сірош та Богдан Гаркуша. Ще одна потерпіла Тетяна Пугачова на суд не з'явилась, хоча прокурори зазначили, що вона була належним чином повідомлена про місце та час проведення засідання.

Як відомо, військовослужбовців ГРУ ГШ ЗС Російської Федерації Єрофеєва й Александрова затримали 16 травня в Луганській області, в районі міста Щастя, під час бою, в якому загинув український військовослужбовець. На допитах вони заявили, що служать в російській армії і виконували службове завдання на території України. Міністерство оборони Росії стверджувало, що обидва затриманих звільнилися з лав збройних сил ще в грудні 2014 року. При цьому на суді обидва росіянина назвали себе безробітними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-