Оголосили підозру чотирьом «беркутівцям», які пройшли переатестацію

Оголосили підозру чотирьом «беркутівцям», які пройшли переатестацію

Укрінформ
Чотирьом колишнім «беркутівцям», які пройшли переатестацію у Нацполіції, оголосили підозру у зв'язку з переслідуваннями «автомайданівців» під час Революції Гідності.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ. 

«Так, за результатами зібраних доказів оголошено про підозру двом командирам відділень та двом бійцям полку поліції особливого призначення Головного управління поліції в м. Києві (колишнім співробітникам столичного спецпідрозділу міліції «Беркут») за ч.2 ст.28, ч.3 ст.365, ч.1 ст.366, ч.2 ст.384 КК України, за фактами перевищення влади та незаконного затримання активістів громадського руху «Автомайдан» в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулиці Щорса та Грушевського у місті Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням їх автомобілів, а також службових підроблень рапортів та надання завідомо неправдивих показань, поєднаних із обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою», - йдеться у повідомленні.

До суду внесені клопотання щодо відсторонення підозрюваних від посад та застосування до них запобіжних заходів у вигляді домашніх арештів.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання та збираються докази щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення цих злочинів.

Слід відзначити, що зазначені колишні «беркутівці» успішно пройшли переатестацію, а двоє з них отримали підвищення, ставши командирами відділень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-