Геннадій Афанасьєв, політв'язень у росії
На день народження співкамерники приготували мені торт
Інтерв'ю 07.01.2016 10:00

- Вважав і продовжую вважати, що юриспруденція, не забруднена корупцією та політичними забаганками, несе в собі лише благо. Однак саме ці вади - корупція та політична ангажованість - відкрилися мені згодом. Особливо коли в свої обійми мене прийняла Росія... Тут все набагато гірше.

- За такої поваги до правознавства чому після закінчення університету ви стали працювати фотографом?

- У цьому світі стільки прекрасного, того, що не помічаєш у повсякденному обивательському житті. Я щиро захотів познайомитися з цією красою, відкрити її для себе і показати іншим. У підсумку чистий світ фотомистецтва став переважати в моїх уподобаннях.

- Чи знаєте ви про вашу іменну виставку фотографій, що пройшла в київській арт-галереї в серпні цього року? Щоб ви сказали на її відкритті, якби були там?

- Самих робіт не бачив, але про виставку знаю знову ж таки з листів. Для мене це щось неймовірне. Про виставки я міг тільки мріяти, а тут... мрія стала дійсністю. Припускаю, що основну масу робіт становили жіночі портрети. Тому я би сказав те, що завжди говорив своїм близьким, - усі дівчата індивідуальні, неповторні і кожна виключно красива. У кожній є особливе світло. Серед моїх портретів немає професійних моделей, на них звичайні дівчата, приголомшливі у своєму єстві. Показуючи цю винятковість на цих простих прикладах, я хочу донести до кожного з глядачів думку, що він або вона єдині у своєму роді. Хочу, щоб глядач відчув це і зажив по-новому, - впевнено, спокійно, знаючи, що немає когось кращого або гіршого, що всі ми унікальні.

- Чи є у вас улюблені фотохудожники?

- Подобаються роботи Сергія Мартьяхіна, Олександра Колобанова, Патріка Ляружа, Маркуса Ройгельса.

- Мистецтво фотографії близьке до живопису. Хто ваші улюблені художники?

- Улюблені художники - із класики: Леонардо да Вінчі, Іван Айвазовський з його морем. Із сучасних - Діана Севериненко.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-