Турчинов обіцяє ракету навіть кращу за

Турчинов обіцяє ракету навіть кращу за "Сапсан"

Укрінформ
Українські конструктори розробляють оперативно-тактичну ракету, яка за своїми характеристиками навіть перевершує «Сапсан».

Про це заявив журналістам секретар РНБО Олександр Турчинов під час відвідування підприємства «Аеротехніка» у смт Макарів Київської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо оперативно-тактичних ракет, зокрема «Сапсан», ця тема також знаходиться під жорстким контролем РНБО. І сьогодні я хочу сказати, що наші конструктори опрацьовують оперативно-тактичну ракету, яка перевищує за своїми показниками той проект, який свого часу отримав назву «Сапсан», - сказав Турчинов.

За його словами, в Україні створюється виробництво оперативно-тактичних ракет повного циклу, «починаючи від виготовлення ракетного палива і закінчуючи бойовою частиною ракет, яка буде відповідати найкращим стандартам оперативно-тактичних ракет у світі».

«Все це, безумовно, також буде відображено у державному оборонному замовленні, але більш детально я не можу вам про це сказати тому, що це є державна таємниця», - заявив секретар РНБО.

Нагадаємо, оперативно-тактичний ракетний комплекс «Сапсан»  - проект багатофункціонального ракетного комплексу, в якому як засоби ураження передбачається використовувати оперативно-тактичні, зенітні і протикорабельні ракети. Розроблений конструкторським бюро «Південне» спільно з Південним машинобудівним заводом імені Макарова. Орієнтовна дальність ракети – від 50 км до 480 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-