Донецьким школярам наділи значки з портретом Захарченка

Донецьким школярам наділи значки з портретом Захарченка

Укрінформ
Бойовики «ДНР» заснували «піонерський рух», учасники якого іменуватимуться «захарівці» — на честь ватажка терористичної організації Захарченка.

Про це повідомляє Новая газета.

Новому почину навіть присвятили прес-конференцію, яку провели в підконтрольному синові екс-президента Олександра Януковича люксовому готелі «Шахтар Плаза».

Перші кілька сотень підлітків були посвячені у «захарівці» і отримали по значку, на якому зображений головний ДНРівець. Червона хустка на шиї буде вітатись, але не обов'язкова.

«Новая газета» нагадує, що влітку 2015 року влада «ДНР» вже відродила комсомол. А в Донецьку з'явилися плакати і білборди із зображенням Сталіна.

«Імітація радянської обстановки, схоже, основа внутрішньої політики сепаратистського керівництва. У «ДНР» відтворена мікроскопічна модель СРСР з елементами тотального контролю і планової економіки (жорстко регулюється сфера ПЕК, курс і вільне ходіння валюти). Держбезпека «ДНР» майже повністю запозичила практику КДБ щодо полюванню за інакомислячими. У невизнаній республіці заборонена діяльність іноземних НКО, під забороною вже опинилися «Міжнародний комітет порятунку» і «Лікарі без кордонів». Зовсім нещодавно в МДБ «ДНР» зняли документальний фільм «Інтервенція США: хто і навіщо руйнує Донбас?» Оперативники держбезпеки вигадують і розкривають вигадані змови за участю іноземних агентів. Втім, обвинувачені у таких справах отримують реальні терміни», - пише «Новая».

Лідер «ДНР», колишній продавець курятини Олександр Захарченко, присутній тепер на піонерських значках замість Леніна, замішаний у переділі багатьох великих активів області. Зокрема, через свою дружину Наталю, за даними української роздрібної мережі «АТБ-Маркет», він контролює захоплені бойовиками три десятки супермаркетів однойменної компанії. Також Захарченко контролює мережу заправних станцій, доставку палива (спільно з Сергієм Курченком, близьким до сім'ї Януковича), курирує великі угоди з нерухомістю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-