Будинок профспілок відремонтують за 160 мільйонів

Будинок профспілок відремонтують за 160 мільйонів

Укрінформ
На відновлення будинку профспілок на майдані Незалежності у Києві буде витрачено 160 млн гривень, а роботи триватимуть 18 місяців.

Про це заявив голова Федерації профспілок України Грирогій Осовий на прес-конференції у четвер в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Термін цієї роботи оцінюється у 18 місяців. Орієнтовна вартість робіт біля 160 млн гривень. Тої частини, підкреслюю, яка буде і надалі належати Федерації профспілок України. Частина будівлі в еквіваленті вкладених коштів буде передана як власність інвестору», - сказав Осовий.

Він пояснив, що перший конкурс проводився на умовах, щоб інвестор провів ремонтні роботи, а йому надали в оренду певну частину будівлі на визначений термін, однак жоден інвестор не погодився на такі умови.

За його словами, з огляду на це прийнято рішення провести конкурс з умовою передачі частини будівлі у власність компанії, яка проведе роботи у будинку профспілок.

Осовий також повідомив, що на сьогодні вже були проведені попередні роботи зі зміцнення будівельних конструкцій і убезпечення будівлі від обвалу, зокрема, було вивезено близько 15 тисяч тон будівельного сміття.

У свою чергу, голова Наглядової ради Благодійного фонду "Відродження Будинку профспілок" Володимир Саєнко зазначив, що у конкурсі брали участь сім учасників і за результатом конкурсного відбору, який тривав майже 8 місяців, була обрана компанія «ІТТ-Нерухомість».

Відповідаючи на уточнююче запитання, яку саме частину Будинку профспілок передадуть інвестору, сказав: «Це 32% від загальної площі. Це близько 5,5 тисяч квадратних метрів. 12,5 тисяч квадратних метрів, які залишаються за ФПУ, має бути відбудована».

Водночас представник інвестора Назар Бунча наголосив, що станом на сьогодні разом з ФПУ прийняте спільне рішення про відновлення будинку у тому архітектурному рішенні і вигляді, який він мав до пожежі 2014 року.

За його словами, генеральним підрядником виступає будівельна компанія з іноземними інвестиціями «Фенікс Груп», створена за участі української будівельної компанії «Планета Буд».

Бунча відзначив, що акт приймання-передачі будівлі вже підписаний, тому з 2 січня 2016 року розпочинаються відновлювальні роботи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-