У Мінінформі розповіли про поновлення українського мовлення на Донбасі

У Мінінформі розповіли про поновлення українського мовлення на Донбасі

Укрінформ
У Донецькій області українським сигналом телерадіомовлення покрито приблизно 50 відсотків територій, а в Луганській області - 40 відсотків.

Про це розповіла заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова на брифінгу у Кабміні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Донецькій області ми покриваємо 50 відсотків по старій панелі, тобто 50 відсотків населення гарантовано дивиться українські канали. У Луганській області ситуація трохи гірша, там близько 60 відсотків інші канали, а 40 відсотків - це українські національні канали», - сказала Попова.

Вона уточнила, що до інших каналів входить телеканал «ІРТА», а також Луганська обласна телерадіокомпанія, для котрих розширили мовлення.

Попова зауважила, що Міністерство інформаційної політики, згідно з чинним законодавством, займається лише поширенням українського мовлення на Донбасі, воно не може перешкоджати трансляції проросійських телеканалів.

«Ми знаємо, що наші колеги з Міністерства оборони роблять щось у цьому напрямку», - сказала вона.

Заступник міністра також розповіла, що Мінінформполітики отримує обладнання від західних партнерів. Зокрема, з Польщі надійшло 9 аналогових телепередавачів, 5 з них встановлено, 3 готуються до встановлення, а один у резерві. Від Литви отримано 15 передавачів, а від США - 3 ФМ-передавачі, які планується розмістити в зоні АТО. Орієнтовна вартість отриманого обладнання близько 10 мільйонів гривень.

А найближчим часом очікуються ще й нові передавачі від США та Латвії, додала Попова.\

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-