На Рівненщині працівник навчального закладу поширював порно з дітьми

На Рівненщині працівник навчального закладу поширював порно з дітьми

Укрінформ
Поліцейські викрили працівника навчального закладу на Рівненщині у розповсюдженні дитячої порнографії.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП у Рівненській області. 

"Працівники кіберполіції, слідчі Рівненського відділу ГУНП в Рівненській області спільно з прокуратурою міста Рівне викрили 41-річного працівника комунального навчального закладу Рівненської обласної ради, який зі службового кабінету розповсюджував дитячу порнографію в мережі Інтернет", - йдеться у повідомленні.

Співробітники Департаменту кіберполіції НПУ встановили ряд фактів поширення дитячої порнографії в мережі Інтернет. Завантаження відеофайлів зі сценами дитячої порнографії відбувалось з персонального комп’ютера, розташованого в одному з кабінетів комунального навчального закладу Рівненської обласної ради.

Правоохоронці провели обшук в навчальному закладі у межах розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.4 ст.301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів, що містять дитячу порнографію, або примушування неповнолітніх до участі у створенні творів, зображень або кіно- та відеопродукції, комп'ютерних програм порнографічного характеру) Кримінального кодексу України. Поліцейські вилучили три одиниці комп'ютерної техніки, електронні носії інформації, що підтверджують протиправну діяльність працівника закладу освіти.

Проведені судові експертизи в сфері мистецтвознавства підтвердили наявність сцен порнографічного характеру у відеоматеріалах, які він розповсюджував.

Зараз проводяться подальші слідчі (розшукові) дії, вирішується питання про призначення ряду додаткових судових експертиз.

Чоловіку загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-