Мін'юст хоче зробити українцям ІD-картки на будь-який випадок

Мін'юст хоче зробити українцям ІD-картки на будь-який випадок

Укрінформ
У Міністерстві юстиції сподіваються, що в ІD-картках українців буде міститись електронний підпис.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе, повідомляє кореспондент агентства.

"Цифровий підпис - найкращий захист. Мін'юст вже видає електронні підписи. Сподіваюсь, що після завершення реформи громадянського реєстру і наші громадяни будуть мати ID-картки замість паспортів, то там буде електронний цифровий підпис. Тоді це буде документ, який громадяни зможуть не тільки показувати як документ, але й голосуватимуть, відкриватимуть бізнес, підписуватимуть різні фінансові документи", - сказав Гецадзе.

Він додав, що електронний підпис особливо важливий для впровадження електронної системи голосування на виборах.

"Щодо виборів, то я слухав наших агітаторів з різних фракцій, які висловлювали незадоволення з приводу низької явки. Маємо пропонувати громадянам покращення умов для голосування. Наприклад, молодь не любить стояти в чергах. Ми як держава маємо забезпечити громадянам повний сервіс, зокрема і через можливість електронного голосування з будь-якого місця за допомогою технічних засобів", - сказав Гецадзе.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року в Україні розпочнеться впровадження нової національної системи ідентифікації громадян на основі електронної бази даних та видача нових паспортів громадянина України у формі пластикової картки. Поступова заміна паспортів-книжечок на ID-картки відбуватиметься протягом найближчих 5 років. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-