Українського

Українського "шпигуна-пенсіонера" етапували з Москви

Укрінформ
Український пенсіонер Юрій Солошенко, засуджений Мосміськсудом на 6 років за шпигунство, відправлений етапом до Нижнього Новгорода.

Про це написав у Твітері адвокат Марк Фейгін.

"Засудженого за шпигунство українця Солошенка відправили етапом до Нижнього Новгорода. Його розвели на визнання провини в обмін на обіцянку повернути в Україну. Надію Савченко тут теж розводили, мовляв, визнай провину за перетин кордону, буде тобі щастя. Завжди пам'ятайте, якщо ви не винні, угоди за принципом: визнання в обмін на гіпотетичний «ніштяк» - завжди ментовське розведення. Кинутий обов'язково", - пише Фейгин.

Його колега Микола Полозов нагадує обставини справи: "Українського заручника Солошенка засудили на 6 років за шпигунство. Він просив про помилування Путіна, просив видати Україні - відправили етапом". А тому, на думку адвоката, до російської влади українськими заручниками повинен застосовуватися старий гулагівський принцип "Не вір, не бійся, не проси".

"Вся віртуозна "процесуалістика", за умов відсутності суду, може бути тільки фоном для ухвалення політичних рішень", - резюмує Полозов.

Нагадаємо, 14 жовтня Мосміськсуд засудив українського пенсіонера, екс-директора полтавського оборонного заводу "Знамя" Юрія Солошенка до 6 років "за шпигунство". Подробиці справи не відомі через її секретність. Проте на судовому засіданні згадувалося, що спецслужби, нібито, вилучили у Солошенка якесь обладнання, яке зараз передано одній з військових частин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-