Ватикан закликав католиків помиритися з євреями

Ватикан закликав католиків помиритися з євреями

Укрінформ
Ватикан ухвалив документ, яким закликав католиків всього світу відмовитися від претензій, які висовувались до євреїв християнами протягом останніх двох тисячоліть.

Про відповідне рішення Ватикану повідомляється у документі, опублікованому у четвер Комісією з релігійних взаємовідносин з євреями, повідомляє Reuters.

"Таким чином Церква має сприймати хрещення євреїв, які вірять в єдиного Бога, у манері, яка відрізняється від уявлення людей, що сповідують інші релігії й світогляди", - закликав Святий Престол.

Також відзначається, що католикам варто з особливою обережністю підходити до проблеми Голокосту, роблячи "все можливе, щоб допомогти нашим друзям-євреям побороти антисемітські тенденції".

"Християнин не може бути антисемітом, особливо тому, що у християнства єврейське коріння", - написано у новому документі Ватикану.

Документ було опубліковано до 50-річчя революційного рішення Ватикану, що спростував колективну провину євреїв за мученицьку смерть Ісуса Христа, розіп'ятого за рішенням Синедріону з відома римського прокуратора Понтія Пілата.

"У конкретних термінах це означає, що Католицька церква не підтримує жодної інституціональної місії щодо хрещення євреїв і не підтримує її", - говориться в документі, де також зазначається, що сама ідея "Єврейської місії" Ватиканом принципово спростовується.

Це вперше в історії, коли Ватикан так явно демонструє своє позитивне ставлення до євреїв в офіційному документі.

До 1960-х років кожну Страсну п'ятницю євреїв звинувачували у "віроломстві", що спричинило смерть Ісуса Христа, й закликали прийняти християнство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-